Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úkoly pro děti 14, 8.6. - 12.6..2020, 1.B

7. 6. 2020

Milí rodiče.

Zadávám další týdenní náplň k učení. Ve škole jsme ke čtení ze slabikáře přidali knížku z edice "první čtení" Kvak a Žbluňk jsou kamarádi. Apeluji na vás všechny: jak školní, tak vzdušné děti musí denně číst okolo 10 minut nahlas a počítat příklady s přechodem přes desítku. Ve psaní opakujeme písmena, nabádám děti ke kontrole, v žádném případě jim chybu neukazuji přesně, ale chci, aby ji našly samy. To se hodně daří.

Vzdušná třída pondělí až pátek 8.00-8.30, 10.30-11.00 hodin. Předpokládám pěkné počasí v úterý a v pátek bychom šli ven učit se, potom tedy 12.30-13.30 hodin. Upřesním SMS den předem.

slabikář:

strana 110 - přečteme článek, často se ptáme na porozumění. Vyprávíme si obsah článku. Popíšeme si obrázek vpravo dole, řekneme si, co všechno vyrobili lidé, píšeme to psacím písmem na papír. Řekneme si další příklady lidských výtvorů. Budeme si povídat o tom, bez čeho se v životě neobejdeme

strana 111 - přečteme, podtrhneme slova, která se rýmují. Zopakujeme si, co je verš. Vzpomeneme si, co ještě tvoří svět. Doplňovačka - zde doplňujeme vždy následující slovo z předchozí říkanky (děti se tak učí jednoduše hledat v textu): i vánoční OZDOBY, svět jsou auta RAKETY, déšť, co z nebe LEJE, vše, co roste PÍPÁ, koloběžka pro MATĚJE, jak babička s MÁMOU. Tajenka: ALENKU VŠECHNO ZAJÍMÁ.

strana 112 - čteme článek, ptáme se na porozumění, koukneme se na fotografie a povídáme si o Praze. Cv. zelená fajfka - podtrhneme správnou větu.

strana 113 - Cv.Duha - čteme, popíšeme obrázek. Cv. Co je duha? - čteme, povídáme si, vybarvíme zbývající část duhy. Cv. kostka - píšeme správně názvy stromů, začneme již vyznačeným slovem, na kterém si ukážeme postup, necháme děti pracovat. Přebývající písmenka vypíšeme do tajenky, přečteme větu a odpovíme na ni.

strana 114 - v první polovině čteme hádanky, k odpovědím nás navedou obrázky. Odpovíme si na otázky: Které zvíře u nás nežije? Víš, kde jeho domov? Ukážeme si světadíl na mapě. V druhé polovině čteme hádanky a píšeme řešení. Zkusíme vymýšlet podobné.

strana 115 - přesně dle zadání dole na stránce.

psaní

v pondělí využijte poslední list k psaní, který jsem vám rozvezla v minulém týdnu, odpoledne najdete ve schránce listy nové a opičkový sešit. Úterý - psaní do opičkového sešitu - slova z tajenky na straně 111 plus věta pod doplňovačkou (psacím písmem), středa, čtvrtek a pátek psaní do opakovacích listů, které budou označeny přesně dnem (středa, čtvr.....)

matematika

strany 4, 5, 6, 7, 8. Vše by mělo být jasné, jestliže vyvstane nějaká otázka ohledně geometrie, napište nebo zavolejte. Určitě nechejte děti, aby si samy četly zadání a samy se snažily pochopit, co mají dělat.

prvouka

strana 46, 47 dle zadání dole na stránce. Pyšely jsou město, obec, Zaječice, Kovářovice, Barochov a Čtyřkoly jsou vesnice, obce.

Hezky zdraví

Ilona Vaculíková