Jdi na obsah Jdi na menu
 


Uzavření školy, úkoly pro děti, 1.B

14. 4. 2020

Milí rodiče.

Jak jsem již informovala SMSkou, naše milovaná škola je od 11.3.2020 uzavřena do odvolání. Sledujte, prosím, webové stránky  https://www.kr-stredocesky.cz/urad, zde najdete informace ohledně uzavření škol. Budu vás také informovat hromadně mailem o případném otevření školy. Školní družina ani školní jídelna nejsou v provozu, obědy dětí jsou automaticky odhlášeny, nemusíte volat. Úkoly vám budu posílat mailem, nyní na první tři dny a dále budeme uvidět. S kolegy jsme se rozhodli, že zrušíme čtvrteční schůzku ohledně školy v přírodě, včas stanovíme nový termín. Na webových stránkách naší školy jsou nejčerstvější informace, nově o možnosti čerpat ošetřovné na dítě mladší 10 let. https://zspysely.estranky.cz/

S dětmi jsme se velmi těžce loučily a ony zase s námi. Objetí nebrala konce, byly i slzičky a starosti, co bude s kytičkami a s Patem a Matem a se skleníkem... nu, člověk si mnohé uvědomí. Přeji vám, abyste ve zdraví přežili tuto dobu, co možná bez stresu a v radosti s vašimi dětmi.

Děti mi slíbily, že budou učenlivé, a že udělají všechny úkoly, které zadám, a že jen naskočíme zase zpět do rozjetého vláčku. Prosím o dopomoc dětem, přece jen ještě všechno nepřečtou a mohou být nejisté.

Takže do toho! Učivo stanovuji do pátku:

slabikář: strany 50, 51, 52, 53, 54, 55. Držte se přesně úkolů dole na stránce. Úkoly se sluníčkem by měly děti zvládnout samy. Kdo si chcete hrát, klidně dětem nalepujte za odměnu obrázky nebo dávejte hvězdičky. Čeká vás nové písmeno. Děti dostaly za úkol dostříhat VEŠKERÁ  písmenka skládací abecedy. Je žádoucí, aby vám denně poskládaly cca pět slov ze skládací abecedy, vezměte příklady ze slabikáře. Děti velmi hezky čtou, bylo by fajn je v této pozici udržet.

psaní: my, co jsme byli dnes ve škole, jsme dopsali písanku 2, nechali jsme si pouze stránku 39 volnou. Rozdali jsme si písanku 3. V té prosím vypsat stránky 1, 2, 3, 4, 5, 6. Děti jsem nabádala, aby u psaní správně seděly. Písanku jsme vyzkoušeli, můžeme do ní psát pery. Kdyby se i zde pero propisovalo na další stránku, volte tužku. Chápete, že v tiskárně natisknou písanky, do kterých se nedá psát perem??

matematika: s. 14/6, s.15/5, s.17/6. Dnes jsme začali měření na metry, představu děti mají. pokračujte, prosím, na straně 18, cv. 2 - změřte třeba pokoj, cv.3, cv.4. Zde potřebuji říci dětem, že metry můžeme sčítat i odečítat.  Další strana je strana 19, celá.

prvouka: nebudeme pokračovat v jarních stránkách, volím pro vás bližší téma - Moje rodina, strana 43, dle úkolů dole, popovídejte a ukažte fotografie vaší rodiny, říkejte si o městech, kde žije vaše rodina, strana 44 - Můj domov, strana 45 procvičujte, strana 46 dle úkolů dole.

Ve škole mi zůstaly písanky 3 pro nemocinkané děti. Zítra budu dopoledne ve škole, je možné si je u mne vyzvednout, zavolejte, prosím, předem. Mohu vám je také dovézt, zítra budu v Pyšelích i v Zaječicích (odpoledne).

Pozdravujte ode mne naše děti, mějte se hezky. Děkuji paní asistentce Lence za podporu a utěšování dětí. Volejte, pište.

Paní učitelka Ilona Vaculíková